Karel van Holten

Ruim 15 jaar geleden maakte ik de keuze om mijn passie te volgen. Ik vestigde me als zelfstandig Management Coach en hou me sindsdien bezig met het regisseren van verandering en verbetering op persoonlijk en organisatorisch vlak. Daarvoor ben ik jarenlang werkzaam geweest in (internationale) MKB-bedrijven en familiebedrijven op verschillende managementposities, zoals finance, sales, operations, HRM en projectmanagement.

Na ruim 20 jaar actief te zijn geweest op verschillende managementposities was de tijd rijp om mijn opgedane ervaring te gaan delen met managementteams en medewerkers. Van origine opgeleid als Bedrijfseconoom heb ik de opleidingen gevolgd tot register-mediator en executive coach bij gerenommeerde instellingen en heb sindsdien tientallen organisaties geholpen door middel van (management)coaching, ontwikkelassessments en mediation. Ik heb mijn kennis en kunde voornamelijk mogen delen in de sectoren Food, Agri, Techniek, Groen en Productie.

Familiebedrijven

Mijn hart ligt bij familiebedrijven. Zij komen voor een ander soort vraagstukken te staan dan reguliere organisaties. Zeker gezien de bijzondere dynamiek die kan spelen in de relatie van familie, eigenaarschap en management. Altijd is weer de vraag of iets thuishoort aan de ‘keukentafel’ of de ‘directie-tafel’ en de soms gecompliceerde verhouding tussen die 2. Denk bijvoorbeeld aan problematiek met interne communicatie, overname binnen de familie en familieconflicten waarbij het moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. Ik neem alle belanghebbenden aan de hand en en help ze met het zoeken naar de beste oplossingen voor alle betrokken partijen.

Voor familiebedrijven