Management coach

Coach voor familiebedrijven

Ieder familiebedrijf is anders, maar ook elk familielid is anders. Het kan daarom lastig zijn om samen tot eensgezinde beslissingen te komen binnen het management.

Problemen binnen uw familiebedrijf?

Bij familiebedrijven is een zeer specifieke dynamiek zichtbaar tussen familierelaties, management en aandeelhouderschap. De zoektocht om een gezonde dynamiek te behouden waarbij je zowel privé als zakelijk een goede relatie behoudt, is niet altijd even eenvoudig.

Afspraak maken
Familiebedrijf coach

Wanneer is een coach voor het familiebedrijf de oplossing?

In eerste instantie zult u conflicten en onenigheden zelf op willen lossen en dat is heel goed! Soms is het echter van grote toegevoegde waarde om een onafhankelijke derde partij in te schakel die het gesprek in goede banen kan leiden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Tijdens een overname tussen familieleden;
  • Wanneer er verschillende meningen zijn over taken en verantwoordelijkheden;
  • Wanneer er verschillende meningen zijn over de voortzetting van de onderneming;
  • Op het moment dat de zakelijke en privé belangen door elkaar heen lopen en met elkaar botsen.

Advies voor familiebedrijven

Als onafhankelijk adviseur help ik jullie daarom bij het nemen van beslissingen en het oplossen van conflicten. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding bij bedrijfsopvolging, bouwen aan een visie voor de toekomst of bij het organiseren van een familieberaad en het opstellen van een familiestatuut. Ik fungeer daarnaast als vertrouwenspersoon en sparringpartner voor de DGA en als mediator bij conflicten tussen aandeelhouders, familieleden en andere stakeholders.

Ben je benieuwd wat ik in jullie specifieke situatie kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

HP Consultants Karel van Holten

Mediator via The Lime Tree Academy

Karel van Holten: Coach voor uw familiebedrijf

Karel van Holten is opgeleid tot mediator via The Lime Tree Academy en heeft jarenlang binnen familiebedrijven en (internationale) MBK-bedrijf op verschillende managementposities gewerkt (waaronder finance, sales, operations, HRM en projectmanagement).

“Ruim 15 jaar geleden maakte ik de keuze om mijn passie te volgen. Ik vestigde me als zelfstandig Management Coach en hou me sindsdien bezig met het regisseren van verandering en verbetering op persoonlijk en organisatorisch vlak. Van origine opgeleid als Bedrijfseconoom heb ik de opleidingen gevolgd tot register-mediator en executive coach bij gerenommeerde instellingen en heb sindsdien tientallen organisaties geholpen door middel van (management)coaching, ontwikkelassessments en mediation.

Mijn hart ligt bij familiebedrijven. Zij komen voor een ander soort vraagstukken te staan dan reguliere organisaties. Altijd is weer de vraag of iets thuishoort aan de ‘keukentafel’ of de ‘directie-tafel’ en de soms gecompliceerde verhouding tussen die 2. Denk bijvoorbeeld aan problematiek met interne communicatie, overname binnen de familie en familieconflicten waarbij het moeilijk is om werk en privé gescheiden te houden. Ik neem alle belanghebbenden aan de hand en en help ze met het zoeken naar de beste oplossingen voor alle betrokken partijen.”

Afspraak maken

Samen werken aan uw familiebedrijf?

Denkt u Karels hulp te kunnen gebruiken binnen uw familiebedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op om kennis te maken. Dit kan telefonisch, maar Karel komt ook graag langs bij uw familiebedrijf.

    HP Consultants - afspraak