Team coach nodig?

Een groep mensen die samen werkt is niet automatisch een team. Draait je team iets minder lekker? Zijn er vaak confrontaties of teleurstellingen? Of wil je samen met jouw collega’s ontdekken hoe het team nog beter kan presteren?

hp-consultants-coachingMijn naam is Karel van Holten. Als team coach werk ik al veel jaren samen met allerlei organisaties. Daarbij help ik mensen volledig tot ontplooiing te laten komen. Als teamleden elkaar gaan begrijpen en begrepen worden, dan gebeurt er iets moois en ontstaat er een productievere samenwerking. Een daadkrachtig team vereist kwetsbaarheid en eerlijkheid van de teamleden.

Helaas zie ik in de praktijk dat in veel teams de leden bezig zijn elkaar te bestrijden in plaats van aan te vullen. De oorzaak hiervan is dat de teamleden weinig tot niets weten over hun eigen persoonlijkheidsstructuur, kernkwaliteiten en valkuilen.

Dankzij psychologische teamscreening breng ik zaken in beeld die vaak verhelderend zijn voor de teamleden. Samen maken we een teamprofiel, waaruit blijkt welke unieke positie de verschillende teamleden innemen. Daaruit kunnen we afleiden wat de specifieke kernkwaliteiten en valkuilen van het team zijn.

Teams die al langer met elkaar onderweg zijn, functioneren niet altijd optimaal omdat er allerlei vervuiling heeft plaats gevonden in de dialogen. Ik organiseer dan regelmatig gestructureerde feedbacksessies, die ik vaak ‘blauwe plekken-gesprekken‘ noem. Persoonlijke irritaties, gekwetstheid en allergieën worden besproken. Ook mogen er ouwe koeien uit de sloot gehaald worden.

Ook treed ik regelmatig op als mediator. Ik heb een mediation opleiding gevolgd bij de Lime Tree. Dat is een gerenommeerd instituut voor het opleiden van mediators.

De teamprestaties verbeteren is altijd maatwerk. Graag praat ik individueel met jou en je collega’s om zo tot een juiste aanpak te komen om de samenwerking of de teamprestatie te verbeteren. Samen werken we naar het doel: een daadkrachtig team waarin de leden kwetsbaar, authentiek en vrij mogen zijn.

Over Karel

“Ik heb grote successen en diepe tegenslagen meegemaakt. De successen waren leuk en plezierig om mee te maken, maar de tegenslagen hebben me gevormd tot een authentiek persoon. Als coach, mediator en counselor bied ik jou een relatie aan, waarbij ik je verder help. Ik deins er niet voor terug om kwetsbaar te zijn, waardoor ik opgedane levenslessen door kan geven. Ik werk niet met trucjes, maar ga met jou op zoek naar echte antwoorden op echte (levens)vragen.”

Wil je eens vrijblijvend met mij sparren om te horen hoe ik jouw team kan helpen? Vul het formulier hieronder in en ik neem contact met je op.

Neem contact op met Karel

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]